Prendre la decisió d'assistir a teràpia pot canviar-te la vida per a millor, i pot brindar-te l'oportunitat de creixement personal i emocional. En canvi, sol succeir que acudim a consulta quan la situació es torna insostenible davant la pèrdua de control sobre les emocions i fins i tot sobre el nostre àmbit social, familiar o laboral.

En Institut Alba sabem que no és fàcil prendre aquesta decisió, en gran part pels prejudicis que existeixen encara.

Beneficis d'acudir a teràpia psicològica

  • Et facilitarem eines perquè puguis superar els conflictes que poden anar apareixent en la teva vida i reduir el seu impacte i malestar
  • T'ajudarem a millorar les teves relacions interpersonals i/o la teva relació de parella
  • Millorarem la teva salut emocional i el teu benestar mental
  • T'ajudarem a solucionar aquells problemes laborals que ara entristeixen
  • Millorarem el teu autoconeixement i t'empoderarem enfront de la vida
  • Podràs conèixer-te millor, posar-te a prova i/o modificar aquelles creences desadaptativas i disfuncionals de les quals ara no ets conscient
  • Estarem al teu costat per a superar l'estrès, pors, ansietat, depressió, etc
  • Podràs trobar l'equilibri en la teva vida


Senyals que et conviden a acudir a teràpia psicològica

A continuació, et donem algunes claus perquè et sigui més fàcil saber si anar al psicòleg o psicòloga és la solució que estaves buscant:

El passat habita en tu constantment


El dolor per la mort d'un ser estimat, una ruptura de parella, etc., són situacions difícils de superar i que poden afectar-te. Quan aquest dolor i malestar es *cronifica és necessari buscar ajuda psicològica.

Estàs trist la major part del temps

El sofriment pot convertir-se en una cosa amb la qual l'individu conviu diàriament. En primer lloc, et direm que és normal que, després d'algun esdeveniment negatiu, sofreixis un sentiment de buit, dolor i confusió, perquè forma part del procés d'adaptació. Ara bé, quan aquestes reaccions duren un temps prolongat pot pertorbar el teu dia a dia.


Incertesa sobre el teu futur

La incertesa sobre el nostre futur pot desestabilitzar el teu brillant present. La falta d'autoconeixement i les nul·les expectatives que tens afecten negativament la motivació i el teu benestar general.

Crisi existencial

Els esquemes mentals amb els quals has crescut actualment creus que no et són útils, per la qual cosa sents la pèrdua de control sobre els camins que has de seguir en la teva vida, ni pots visualitzar les metes que has de perseguir per a aconseguir l'autorealització personal. Això pot causar molt de sofriment i pot provocar trastorns psicològics si no es resol la situació de manera correcta.


Pèrdua de control sobre la teva vida

Potser fa temps que sofreixes ansietat i t'has adonat que no tens control sobre la teva vida: t'afecta en el treball, en la teva parella, fills, amics, etc Potser has provat reconnectar-te fent esport, llegint o parlant amb amics, però la situació no ha variat.


Pensaments negatius

Si fa temps que notes que tens pensaments que t'impedeixen viure la teva vida amb normalitat com per exemple, estàs constantment pensant en situacions catastròfiques, obsessionat amb idees o tens algun tipus de fixació et recomanem acudeixis a teràpia.


Agressivitat i ira

Pot ser que sentis un impuls agressiu o una gran ira cap a algú o cap a l'entorn en general. En alguns casos això és una reacció típica de la frustració que sents, i pot ser una manera d'evitar assumir la teva part de culpa, per exemple, respecte a una mala decisió que has pres.


Problemes de parella

Les relacions de parella no sempre són fàcils, i en molts casos no passen per moments bons. Cal no oblidar que, com en qualsevol relació interpersonal, cada persona té la seva pròpia visió del món, gustos, necessitats i inseguretats no resoltes. Per desgràcia, són poques les persones que busquen l'ajuda psicològica per a solucionar els problemes en una relació amorosa o en el matrimoni i en molts casos es busca massa tard.


Estrès

L'estrès, especialment en el treball, és un dels fenòmens més freqüents de l'actualitat, i pot afectar greument la salut psicològica i física. L'estrès altera la nostra vida de manera significativa i afecta al nostre pensament i la nostra conducta, provocant reaccions fisiològiques, físiques, cognitives, emocionals i del comportament.

Descans inapropiat

Desgraciadament, els trastorns psicològics associats a un descans inadequat són molt comuns. Vivim en una societat on tot va molt ràpid i la tecnologia ha irromput en les nostres vides de manera determinant. Els mals hàbits, les presses, els horaris i altres variables poden fer que descansem menys hores de les que serien necessàries, la qual cosa té un efecte negatiu en les nostres vides. Existeixen multitud de trastorns del somni com l'insomni, somnambulisme, terrors nocturns o els trastorns de conducta associats a la son REM que afecten el benestar i la salut.

Si et sents identificat amb algun dels punts anteriors i has començat a notar que la situació t'està afectant en el teu dia a dia, has de plantejar-te la necessitat d'acudir a consulta. No has de preocupar-te per la teva privacitat, està garantida pel secret professional, o bé si t'incomoda acudir al centre perquè comptem amb les eines necessàries per a realitzar la teràpia en línia.

Institut Alba és un centre multidisciplinari de Psicopedagogia, psicologia i logopèdia amb un equip de terapeutes especialitzat amb l'aval del nostre prop de vint anys des que obrim la consulta. Volem ser la teva solució i poder ajudar-te/ajudar-vos en les dificultats per les quals estàs/estigueu passant.

Meritxell Alcaraz Forte 

Psicòloga col·legiada núm. 13.018 

Institut Alba: Centri de Psicologia, Psicopedagogia i Logopèdia

 

Prestem els nostres serveis en localitats pròximes: Vilassar de Mar, Vilassar de Dalt, Premià de Dalt, Cabrils, Cabrera, El Masnou, Alella, Teià, Tiana, Mataró, Montgat. També ens trobaràs en psicologia en línia.