PSICOLOGIA JUVENIL

"Lluita pels teus somnis o els altres t’imposaran els seus."

Paulo Coelho

COM TREBALLEM

A Institut Alba estem convençuts que els adolescents i els joves mereixen i necessiten una secció pròpia que reflecteixi també el procés de diferenciació que estan experimentant.

Per aquest motiu, el tracte i la intervenció amb adolescents i joves es personalitza més encara, individualitzant el nostre treball amb ells per accedir millor a tots els processos de creixement i de crisi personal que aquest període del cicle de la vida porta associats.

En molts casos, la necessitat de teràpia la presenta la família de l’adolescent, així que el posterior apropament i primer contacte amb els joves és de vital importància per crear un clima de confiança que permeti a l’adolescent desenvolupar-se amb la major naturalitat possible.

A la primera sessió familiar es pacten els límits i es ressolen els dubtes que tant la família com l’adolescent poden tenir respecte al procés de la teràpia.

Així mateix, durant aquesta primera sessió es garanteix la confidencialitat del procés terapèutic per optimitzar al màxim els resultats de la teràpia. No obstant, també es pacten els límits de la mateixa, individualitzats en cada cas, informant tant a la família com al jove que en aquells casos en el que existeix un risc per a la vida d’aquest (per exemple: depressions greus, risc de suïcidi, trastorns alimentaris que posin en perill la integritat de la persona...), es procedirà a informar immediatament a la família en una sessió d’urgència.

Totes aquestes variants, que dependran i variaran en cada cas, es pacten en la primera sessió per garantir la tranquil·litat de tots els integrants de la família.

L’objectiu principal de la teràpia amb adolescents és proporcionar als joves un espai segur i dotar-lo de recursos personals per tal que pugui millorar les relacions que estableix amb altres i amb si mateix i guiar-los en aquest moment tant important de la vida.

DEMANDES MÉS FREQÜENTS

Trastorns de l'estat d'ànim (abatiment, depressió, tristesa...)
Trastorns d'ansietat
Desmotivació pels estudis, per la recerca de treball i per la vida en general
Crisi d'identitat vital
Dificultats d’adatació davant canvis vitals
Relacions conflictives amb els seus iguals o a nivell familiar
Trastorns alimentaris
Autoestima i autoconcepte
Consum de substàncies addictives i altres addiccions
Control de l'impuls

Contacta amb nosaltres

Institut Alba, centre de psicologia i logopèdia, és un gabinet format per un equip multidisciplinari de professionals especialitzats en els camps de la psicologia clínica, la pedagogia i la logopèdia. El nostre centre està ubicat a Premià de Mar i compta amb més de 18 anys d'experiència clínica.

Institut Alba és Centre Sanitari reconegut pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Direcció: C/Gran Via 168, 2on1a 08330
Premià de Mar. Maresme (BCN)
Telèfon: 93 752 53 26 / 617 72 11 50
De Dilluns a Divendres:
Matins: de 8:30 a 14:00 H
Tardes: de 15:00 a 21:00 H
Aquest lloc web i els seus partners utilitza cookies per millorar la navegació i personalitzar la teva experiència d'usuari, així com per recopilar dades d'ús i estadístiques. Pots acceptar, rebutjar o gestionar l'ús d'aquestes galetes en tot moment a través de la nostra pàgina de galetes.
Acceptar Totes Rebutjar Personalitzar