LOGOPÈDIA

"La manera com ens comuniquem amb els altres i amb nosaltres mateixos determina la qualitat de la nostra vida."

DEMANDES MÉS FREQÜENTS

A la nostra consulta tractem patologies diferents relacionades amb els processos de la comunicació humana, el llenguatge, la parla, la veu, l'audició i altres funcions orals (respiració, masticació, succió, deglució).

Evaluació, Diagnòstic i Tractament Logopèdic en:

Trastorns del llenguatge:
Trastorns de la parla:
Trastorns de l'aprenentatge:
Habilitats comunicatives i del llenguatge en TDHA o TEA
Teràpia Miofuncional:
Rehabilitació de la veu:

Intervenció Logopèdica Específica en Adults

La logopèdia per a adults es dirigeix principalment a avaluar i intentar resoldre aquells problemes relacionats amb la comunicació, llenguatge, parla, veu, audició i lecto-escriptura.  Són moltes i molt variades les patologies que poden donar-se en aquesta població que requereixen de tractament logopèdic: disfonies, disfèmies, problemes de comunicació, llenguatge secundaris a ACV, TCE, deglució atípica entre altres alteracions susceptibles de Teràpia Orofacial i Miofuncional com són les malalties neurodegeneratives.

El nostre compromís es basa a dur a terme un estudi adequat i un tractament individualitzat adaptant-nos a les necessitats específiques de cada pacient de la mateixa manera que considerem primordial mantenir un abordatge multidisciplinari amb la resta de professionals implicats en l'estudi del seu cas, per a transmetre'ls la informació necessària, millorant d'aquesta manera, la qualitat dels tractaments.

Rehabilitació de la veu

Rehabilitar la teva veu, és assegurar-nos restablir la teva qualitat i higiene vocal. Amb la nostra ajuda aconseguirem rehabilitar la teva veu quan existeixi la sospita o hagi estat diagnosticada alguna patologia vocal i aquesta interfereixi en el teu objectiu de feminització, harmonització o masculinización de la veu.

El nostre objectiu és restablir la salut i integritat vocal mentre fomentem una bona tècnica i salut vocal, aspectes clau per a l'èxit de l'entrenament vocal. Amb la col·laboració d'un metge específic com l'otorrinolaringòleg ens garantirà que la teva laringe torna a estar sana i llista per a començar el màgic procés de l'entrenament vocal.

Exemples:


- Rehabilitació de disfonies orgàniques i funcionals: disfonia infantil, nòduls,paràlisis laríngies, etc.
- Educació vocal per professionals de la veu com a mestres, actors, comercials, etc

COM TREBALLEM

Els professionals de la logopèdia treballem per tal de diagnosticar, tractar i prevenir les patologies i trastorns de la comunicació, llenguatge, parla, veu, audició i altres funcions orals com la deglució.

En Institut Alba tenim com a objectiu millorar la salut i la qualitat de vida de persones amb patologia del llenguatge i de la comunicació; a més d'ajudar-los en altres trastorns com empassar, beure o respirar de manera segura i eficaç i que puguin produir sons amb la veu o comprendre el llenguatge escrit, entre altres funcions de la comunicació i la deglució.

Des del departament de Logopèdia impartim tallers en grups  reduïts , en els quals es treballen diferents aspectes, en col·laboració amb l'equip de psicológos/as del centre.

Aquests tallers constitueixen, així mateix, l'espai idoni perquè el professional pugui valorar els avanços experimentats pels usuaris que assisteixen a les sessions individuals de logopèdia rehabilitadora i verificar l'aplicació pràctica de l'après en un entorn similar al de la vida quotidiana, consolidant així els assoliments obtinguts.

Els tallers estan orientats a la consecució dels objectius com:


- Estimulació del llenguatge Infantil: dirigit a nens de 2 a 8 anys.
- Taller de cura de la veu: Promoció de la salut vocal per a professionals de la veu (docents, cantants..)
- Ments actives: Espai fonamental per a enfortir habilitats cognitives, comunicatives i lingüístiques en adults majors de 60 anys amb envelliment normal o prematur, associat a diferents patologies.
- Escola de pares: tallers per a pares amb nens amb dificultats de llenguatge i aprenentatge.

La selecció dels tallers i activitats es realitza en funció de les capacitats (cognitives i funcionals), necessitats i  preferències dels usuaris i s'adapten, sempre que sigui necessari, perquè resultin motivadors i influeixin positivament sobre la seva capacitat funcional i autonomia, motivació, autoestima i benestar psicològic.

Contacta amb nosaltres

Institut Alba, centre de psicologia i logopèdia, és un gabinet format per un equip multidisciplinari de professionals especialitzats en els camps de la psicologia clínica, la pedagogia i la logopèdia. El nostre centre està ubicat a Premià de Mar i compta amb més de 18 anys d'experiència clínica.

Institut Alba és Centre Sanitari reconegut pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Direcció: C/Gran Via 168, 2on1a 08330
Premià de Mar. Maresme (BCN)
Telèfon: 93 752 53 26 / 617 72 11 50
De Dilluns a Divendres:
Matins: de 8:30 a 14:00 H
Tardes: de 15:00 a 21:00 H
Aquest lloc web i els seus partners utilitza cookies per millorar la navegació i personalitzar la teva experiència d'usuari, així com per recopilar dades d'ús i estadístiques. Pots acceptar, rebutjar o gestionar l'ús d'aquestes galetes en tot moment a través de la nostra pàgina de galetes.
Acceptar Totes Rebutjar Personalitzar