PSICOLOGIA ADULTS

"Quan pensàvem que teníem totes les respostes, de sobte, van canviar totes les preguntes".

Mario Benedetti

COM TREBALLEM

Els professionals del departament de psicologia clínica adults ens ocupem de treballar aquells aspectes que causen malestar o patiment a la persona amb l'objectiu de millorar la seva qualitat de vida.

Psicología Clínica

Infertilitat

Perinatal i Maternitat

PSICOLOGIA CLÍNICA EN ADULTS

Al llarg del cicle de l’edat adulta ens trobem davant de situacions que, de ben segur, ens poden provocar malestar emocional significatiu, fent-nos sentir moltes vegades perduts, insegurs i desbordats anímicament.

A Institut Alba treballem des d’una perspectiva integradora combinant diferents corrents per tal d’adaptar-nos a les necessitats individuals de cada persona que acut a la nostra consulta.

El nostre equip de professionals abordarà aquelles situacions vitals que desestabilitzen l'estat afectiu de la persona centrant-nos en les emocions, les sensacions físiques, les percepcions, els pensaments, les creences i les conductes, permetent que la persona torni a sentir-se bé amb si mateixa i pugui establir vincles segurs i millorar les relacions amb els altres i amb ella mateixa.

TIPUS DE TERÀPIA

Des d’una orientació integradora i partint de la teràpia cognitiu-conductual, creiem fermament en la necessitat d'integrar el coneixement des d'altres perspectives per tal d’aconseguir una major i millor comprensió del trastorn i de la dinàmica del mateix. 

Per això, des del constructivisme acompanyem a la persona a entendre la seva percepció del món i la seva construcció del mateix. D'altra banda, a partir de les aportacions de la teràpia sistémica estudiem l'entorn de la persona -el seu sistema- per entendre com les relacions entre els membres d'una família afecten al funcionament individual de cadascun de nosaltres.

Així mateix i en casos específics, podem seguir l’enfocament psicoterapèutic denominat EMDR o “desensibilització i reprocesament a través del moviment ocular”.

DEMANDES MÉS FREQÜENTS

Depressió i altres trastorns de l'estat d'ànim
Crisi d'angoixa i altres trastorns d'ansietat com atacs de pànic, agorafòbia, fòbies específiques, trastorn obsessiu compulsiu i hipocondria
Trastorns de personalitat
Trastorns de la conducta alimentària com anorèxia, bulímia, afartaments…
Separacions, pèrdues i dols
Dificultats de relació interpersonal com problemes de parella, processos de separació, problemes familiars, de relacions socials o de comunicació
Addiccions
Dificultats personals i laborals (mobbing, síndrome burn-out)
Vivències traumàtiques
Dificultats en la presa de decisions
Baixa autoestima i inseguretat
Autoconeixement i creixement personal

PSICOLOGIA i INFERTILITAT

La Societat Espanyola de Fertilitat (SEF) informa que els Tractaments de Reproducció Assitida (TRA) a Espanya han augmentat un 28% en els últims cinc anys.

Aquests alts percentatges haurien de conscienciar als professionals de la salut per millorar la nostra formació i atendre, en la mesura del possible, tots els canvis físics, fisiològics i psicològics que experimenten les persones que han de sotmetre's a Tècniques de Reproducció Assistida.

COM ET PODEM AJUDAR

A Institut Alba estem altament conscienciats de la necessitat de suport psicològic a totes les persones -o parelles- que han d’afrontar un diagnòstic d’infertilitat i el seu posterior tractament.

Així mateix, som especialistes en les fases, proves i tractaments pels quals ha de pasar una persona que té problemes per concebre de manera natural.

DEMANDES MÉS FREQÜENTS

Afrontar el diagnòstic d'infertilitat suposa tant per a l'home com per la dona que desitgen tenir un fill un esdeveniment vital estressant i vitalment traumàtic. Davant aquest tipus de situacions es generen sentiments i pensaments inadaptatius que necessiten una intervenció terapèutica, tals com:

Culpabilitat, ràbia i frustració
Estat d'ànim depressiu
Ansietat
Trastorns del somni (insomni, hipersomnia...)
Trastorns sexuals (inapetència sexual, dificultats en l'erecció...).
Baixa autoestima i autoconcepte
Qüestionament de la identitat, tant de la feminitat com de la masculinitat
Sentiments d'incapacitat i inferioritat respecte a altres dones o homes.
Sensació de buit
Evitació de situacions que impliquen relacionar-se amb dones embarassades o bebès
Aïllament social
Dificultats relacionals a nivell de parella

PSICOLOGIA PERINATAL I MATERNITAT

Els especialistes en psicologia perinatal ens ocupem dels aspectes psico-afectius relacionats amb la concepció, l'embaràs, part, postpart i criança primerenca.

Són molts els canvis que succeeixen durant la maternitat i la paternitat i la majoria de vegades poden arribar a ser aclaparants per a la parella o per a la dona que hagi decidit una maternitat monoparental (ella sola).

A Institut Alba oferim suport psicològic i orientació a les següents àrees:

Decisió en parella o en solitari de convertir-se en pares
Problemes d'infertilitat
Conflictes interns o amb la parella durant l'embaràs
Acceptació dels canvis físics i psíquics que comporta l'embaràs i el naixement del bebé
Ansietat durant i després de l'embaràs
Por al part
Por a la responsabilitat que comporta la nova situación
Vivències de parts traumàtics anteriors
Vivències de pèrdues en embarassos anteriors
Dol per la pèrdua d'un fill
Problemes amb la lactància
Problemes d'establiment del vincle amb el nou bebé
Adaptació familiar als canvis
Depressió durant l'embaràs i el postpart
Vivències i temors en pares primerencs
Altres pors i pensaments obsessius

Contacta amb nosaltres

Institut Alba, centre de psicologia i logopèdia, és un gabinet format per un equip multidisciplinari de professionals especialitzats en els camps de la psicologia clínica, la pedagogia i la logopèdia. El nostre centre està ubicat a Premià de Mar i compta amb més de 18 anys d'experiència clínica.

Institut Alba és Centre Sanitari reconegut pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Direcció: C/Gran Via 168, 2on1a 08330
Premià de Mar. Maresme (BCN)
Telèfon: 93 752 53 26 / 617 72 11 50
De Dilluns a Divendres:
Matins: de 8:30 a 14:00 H
Tardes: de 15:00 a 21:00 H
Aquest lloc web i els seus partners utilitza cookies per millorar la navegació i personalitzar la teva experiència d'usuari, així com per recopilar dades d'ús i estadístiques. Pots acceptar, rebutjar o gestionar l'ús d'aquestes galetes en tot moment a través de la nostra pàgina de galetes.
Acceptar Totes Rebutjar Personalitzar