TERÀPIA SEXUAL I DE PARELLA

"No vull que em facis feliç, vull ser feliç amb tu".

TERÀPIA SEXUAL

La vida sexual ha de ser concebuda com una font de benestar i de salut física i mental. No obstant això, el funcionament natural de la mateixa és molt vulnerable a la presència d'estressors externs (pèrdua d'ocupació, crisi de parella, canvis de rutines, mudances...) i d'estressors interns (ansietat, crisis d'identitat, baixa autoestima, estat d'ànim depressiu...).

Tot i així, difícilment trobem una causa única que expliqui un canvi en l'activitat sexual d'una persona ja que el seu origen i manteniment acostuma a ser multicausal. D'aquesta manera, moltes són les situacions quotidianes que poden alterar el ritme normal de l'activitat sexual d'una parella.

En alguns casos, ens trobem davant la ressolució espontània del problema sexual, sobretot quan la causa és un estressor puntual i temporal. No obstant això, en molts altres casos, la dificultat sexual es manté i agreuja en el temps, generant dubtes i malestar a tots dos membres de la parella.

En aquests casos està indicada la teràpia sexual, en la qual un professional especialitzat utilitza un conjunt de tècniques i estratègies psicoterapèutiques dirigides a la ressolució del problema present i a la intervenció sobre les causes que ho han generat i mantingut.

També existeixen casos en els quals la disfunció sexual té un origen fisiològic (mèdic). En aquests casos, es fa necessària la intervenció farmacològica i mèdica. No obstant això, també està indicat el seguiment psicològic per part del terapeuta sexual, per resoldre les dificultats emocionals que s'han pogut anar generant com a conseqüència del problema (baixa autoestima, temor davant l'inici de l'acte sexual, sentiment de culpa...).

DEMANDES MÉS FREQÜENTS

Falta de desig sexual
Vaginisme
Anorgàsmia
Disfunció erèctil o impotència
Ejaculació precoç o retardada
Dolor durant les relacions sexuals (disparèunia)
Aversió al sexe
Parafílies (conductes sexuals estranyes)
Addicció al sexe

TERÀPIA DE PARELLA

La relació de parella s'ha de concebre com una font de benestar emocional, físic i psicològic però també pot ser l'origen de conflictes varis. Així, quan les coses no marxen bé, es fa difícil saber si seguir endavant tot reduïnt el malestar o si acabar amb la relació.

En aquest sentit, la teràpia de parella us ofereix un espai completament segur i confidencial on ambdues persones tenen l'oportunitat d'expressar el seu malestar per millorar la qualitat de la convivència i la comunicació. En les sessions de teràpia de parella tractem de millorar les habilitats per resoldre els problemes presents, ajudant a establir una relació més estreta i satisfactòria.

Tot i així, en alguns casos, la parella pot arribar a la conclusió que la via adequada per al seu benestar és finalment la ruptura. En aquests casos, també forma part del procés de teràpia de parella donar suport i acompanyar a tots dos membres en la presa de consciència i en els efectes psicològics de la decisió final. Sobre tot, aquest acompanyament resulta de vital importància en el cas de parelles amb fills menors.

DEMANDES MÉS FREQÜENTS

Falta de diàleg i altres problemes en la comunicació
Dubtes o crisis de parella
Ruptura de parella: separació i/o divorci
Dependència emocional
Infidelitat
Gelosia i desconfiança
Dificultat per trobar parella o mantenir-la
Problemes de convivència

Contacta amb nosaltres

Institut Alba, centre de psicologia i logopèdia, és un gabinet format per un equip multidisciplinari de professionals especialitzats en els camps de la psicologia clínica, la pedagogia i la logopèdia. El nostre centre està ubicat a Premià de Mar i compta amb més de 18 anys d'experiència clínica.

Institut Alba és Centre Sanitari reconegut pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Direcció: C/Gran Via 168, 2on1a 08330
Premià de Mar. Maresme (BCN)
Telèfon: 93 752 53 26 / 617 72 11 50
De Dilluns a Divendres:
Matins: de 8:30 a 14:00 H
Tardes: de 15:00 a 21:00 H
Aquest lloc web i els seus partners utilitza cookies per millorar la navegació i personalitzar la teva experiència d'usuari, així com per recopilar dades d'ús i estadístiques. Pots acceptar, rebutjar o gestionar l'ús d'aquestes galetes en tot moment a través de la nostra pàgina de galetes.
Acceptar Totes Rebutjar Personalitzar