Arriba setembre i amb ell tornen les rutines i la tornada al treball, així com activitats quotidianes incrementant el risc que apareguin símptomes d'estrès i ansietat ja coneguts com la “síndrome d'estrès vacacional".
Tots hem sentit parlar sempre sobre el síndrome d'estrès postvacacional, però sabies que la no desconnexió del treball a les vacances provoca l'anomenat síndrome vacacional?


Segons recull un informe elaborat entre infojobs i ESADE el 34% dels empleats no poden desconnectar del treball durant el seu període de descans.


Existeixen dades mes preocupants encara, com que el 51% de la població activa assegura respondre a correus electrònics i trucades de feina durant les seves vacances.


Com pots detectar la “síndrome vacacional"?

  • Canvis als hàbits alimentaris
  • Desmotivació i irritabilitat
  • Tristesa generalitzada
  • Increment de consum d'alcohol o tabac
  • Dèficit d'atenció
  • Cansament emocional/físic i/o alteració de la son
  • Dificultats per a pensar

Aquests trets són comuns pel fet que els nivells de cortisol i adrenalina usualment elevats durant els mesos de treball es veuen reduïts dràsticament durant les vacances, provocant que el sistema immunològic disminueixi i facilitant la aparación de problemes de salut.


Aconseguir identificar i focalitzar el problema podrem prevenir malalties psicològiques, del sistema nerviós o altres problemes físics ( osteomusculars, obesitat,…)


Des d'Institut Alba us aconsellem que per al pròxim període vacacional desconnecteu de xarxes socials, telèfon i oficina per a poder gaudir de les persones que voleu i els llocs que visiteu.Creieu que us trobeu en alguna de les situacions comentades?


En la nostra consulta comptem amb un equip multidisciplinari de psicòlogues que us ajudarà a reduir els símptomes i treballar per tal que pogueu gaudir les pròximes vacances en plenitud mental i fïsica.